23 septembrie 2021
No menu items!

„FEMEIA -LAVANDA”, MARIA GHEORGHIU , A CONCERTAT ASEARĂ IN GRĂDINA DE LAVANDA  DIN ȚIPAREȘTI – PRAHOVA

Cele mai vizualizate articole

După luni de zile de distanțare socială , de izolare in case, după frici înăbușite și îngrijorări pentru toți cei dragi, seara de sambata petrecuta in Grădina cu Lavanda de la Țiparesti a fost ca un dulce balsam pentru suflet și minte.

La mai puțin de 20 de km distanță de griul și cenușiul prăfuit al Ploiestiului, aseară , intr- un colț de rai mov, ne- am întors la frumosul primar: natura, soare, flori, fluturi, apus și muzica buna .

Am fost mulți . Neașteptat de mulți . Oameni frumoși care iubesc frumosul . Organizarea proprietarilor Grădinii de Lavanda , Cristina și Eugen Militoiu, a fost perfecta .

Ne- au așteptat cu raiul lor mov, cu ” gradene” făcute din baloți de paie puse la distanță regulamentara astfel ca toată lumea sa se simtă in siguranța , cu apa rece sau un vin bun , cu pulbere fina de apa de lavanda sa te răcorești … gesturi mici care arată o grija mare pentru ca toate normele noi impuse pentru organizarea unui concert in aer liber sa nu para ca te constrâng , sa nu le simți ca pe o pedeapsa ci ca pe o binefacere a spațiului deschis învăluit in parfum mov de vara .

Apoi , a cântat „Femeia- Lavanda” , Maria Gheorghiu . Nu doar a cântat , ne- a încântat cu vocea, ne- a învăluit cu emoția, ne- a purtat prin câmpul de lavanda al sufletului ei, prin soarele Portugaliei și al Spaniei, prin ritmurile Irlandei , ca apoi sa ne duca in lumea Mariei Tanase . Vocea Mariei Gheorghiu a urcat la îngeri și a coborât in ritmul cântecelor soldățești , a oprit timpul in loc și a lăsat sa se audă doar bătăile  de aripi ale fluturilor din câmpul de lavanda sau din sufletele îndrăgostite.

A fost o seara perfecta răsplătită cu aplauze pentru solista și pentru organizatori .

 Fotografiile va vor demonstra ca toate cuvintele lumii nu pot cuprinde mirajul câtorva ore magice petrecute in lavanda pana când luna ne- a trimis pe fiecare la el acasă , in cenușiul orașului purtând însă in suflet minunea frumosului adevărat și a muzicii bune ” In apus, în Grădina de lavandă ne prindem în dans cu Soarele și Luna și impletim cunună bună peste lume ! „ (cum a notat Maria Gheorghiu pe pagina sa de socializare) Și a fost mult așteptatul concert din Grădina de lavandă…O bucurie care a venit la pachet cu neașteptat de mulți prieteni, o bucurie împărtășită pentru care mulțumesc celor care mi-ați fost alături.A lipsit un singur om pentru ca bucuria mea sa fie rotundă….Fluturele e încă în crisalida așteptând să-și trăiască zborul prin câmpul de lavandă inflorit. În curând însă vor veni seceratorii.”

( fotografii realizate de Alexandra Veronica Stroe și Marina Bădulescu )

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

O angajată a unei fabrici de confecții și-a câștigat drepturile salariale în instanță

Cazul este unul ”clasic”, firma nu plătea nici măcar salariul minim, asta pe timp de pandemie, iar în momentul...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH