25 octombrie 2021
No menu items!

PRAHOVA :O PACIENTA AFLATĂ IN ATI DE PESTE DOUA LUNI S- A VINDECAT DE COVID DAR RĂMÂNE  IN CONTINUARE INTERNATA DIN CAUZA CELORLALTE AFECȚIUNI

Cele mai vizualizate articole

O femeie in vârsta de 65 de ani, internata de mai bine de doua luni in sectia ATI a Spitalului Municipal Campina s- a vindecat de COVID , dar rămâne , in continuare in sectia de terapie intensiva din cauza afecțiunilor medicale pe care le avea anterior infectării.

Astăzi, in sectiile ATI din Prahova destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați nouă pacienți, dintre acestia doar 7  fiind ventilați mecanic. Numărul paturilor din ATI din spitalele prahovene permite menținerea acestor pacienți fără sa fie , încă, necesară utilizarea Unității mobile de terapie intensiva ajunsă inca de vineri la Spitalul Județean de Urgente din Ploiesti , și care are 12 paturi doatate cu aparate de ventilare mecanica.

In ultimele 24 de ore, la nivelul județului , au fost confirmate doar 6 cazuri noi de COVID 19, numărul total al persoanelor infectate ajungând , astfel , la 365 . Dintre acestea doar 108 au fost declarate vindecate și externate reprezentând un procent de vindecare de numai 29,58% .

De asemena , in acest Weekend , au fost externati și 44 de pacienți asimptomatici , după numai 10 zile de spitalizare ( conform noului ordin al ministrului sănătății Nelu Tătaru) . Acestia au obligativitatea sa rămână im izolare la domiciliu in următoarele 4 zile fiind monitorizati medical de doctorul de familie sau de reprezentanții DSP.

Din nefericire, in Prahova a crescut numărul deceselor , după ce doua persoane au murit . Este vorba despre un barbat in vârsta de 64 de ani și o femeie in vârsta de 77 ani, ambii internați sectia de terapie intensiva din data de 20:Iunie , având mai multe comorbidități.

La nivel național, astăzi , au fost raportate 291 de cazuri noi de infectare cu SARS COV2, numărul  total al persoanelor infectate ajungând la 26.313 , dintre care 18.814 fiind declarate vindecate și externate , reprezentând un grad de vindecare de 71,5%.

La sectiile ATI din țara sunt internați, astazi, 217 cazuri , in creștere fata de ziua de ieri când erau 199 de pacienți .

In ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 23 de decese ( 14 bărbați și 9 femei) la persoane cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani și care prezentau comorbidități .

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FOCARE NOI DE COVID ÎN JUDEŢ

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru au fost înregistrate alte două focare active. Unul dintre ele este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH