27 iulie 2021
No menu items!

PRAHOVA :O PACIENTA AFLATĂ IN ATI DE PESTE DOUA LUNI S- A VINDECAT DE COVID DAR RĂMÂNE  IN CONTINUARE INTERNATA DIN CAUZA CELORLALTE AFECȚIUNI

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

O femeie in vârsta de 65 de ani, internata de mai bine de doua luni in sectia ATI a Spitalului Municipal Campina s- a vindecat de COVID , dar rămâne , in continuare in sectia de terapie intensiva din cauza afecțiunilor medicale pe care le avea anterior infectării.

Astăzi, in sectiile ATI din Prahova destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați nouă pacienți, dintre acestia doar 7  fiind ventilați mecanic. Numărul paturilor din ATI din spitalele prahovene permite menținerea acestor pacienți fără sa fie , încă, necesară utilizarea Unității mobile de terapie intensiva ajunsă inca de vineri la Spitalul Județean de Urgente din Ploiesti , și care are 12 paturi doatate cu aparate de ventilare mecanica.

In ultimele 24 de ore, la nivelul județului , au fost confirmate doar 6 cazuri noi de COVID 19, numărul total al persoanelor infectate ajungând , astfel , la 365 . Dintre acestea doar 108 au fost declarate vindecate și externate reprezentând un procent de vindecare de numai 29,58% .

De asemena , in acest Weekend , au fost externati și 44 de pacienți asimptomatici , după numai 10 zile de spitalizare ( conform noului ordin al ministrului sănătății Nelu Tătaru) . Acestia au obligativitatea sa rămână im izolare la domiciliu in următoarele 4 zile fiind monitorizati medical de doctorul de familie sau de reprezentanții DSP.

Din nefericire, in Prahova a crescut numărul deceselor , după ce doua persoane au murit . Este vorba despre un barbat in vârsta de 64 de ani și o femeie in vârsta de 77 ani, ambii internați sectia de terapie intensiva din data de 20:Iunie , având mai multe comorbidități.

La nivel național, astăzi , au fost raportate 291 de cazuri noi de infectare cu SARS COV2, numărul  total al persoanelor infectate ajungând la 26.313 , dintre care 18.814 fiind declarate vindecate și externate , reprezentând un grad de vindecare de 71,5%.

La sectiile ATI din țara sunt internați, astazi, 217 cazuri , in creștere fata de ziua de ieri când erau 199 de pacienți .

In ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 23 de decese ( 14 bărbați și 9 femei) la persoane cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani și care prezentau comorbidități .

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Juniorul României, David Popovici, la 2 sutimi de medalie!

O finală extraordinară a celui mai tânăr component al echipei olimpice din România. David Popovici a fost la... 2...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH