28 noiembrie 2023
No menu items!

PRAHOVA :O PACIENTA AFLATĂ IN ATI DE PESTE DOUA LUNI S- A VINDECAT DE COVID DAR RĂMÂNE  IN CONTINUARE INTERNATA DIN CAUZA CELORLALTE AFECȚIUNI

Cele mai vizualizate articole

O femeie in vârsta de 65 de ani, internata de mai bine de doua luni in sectia ATI a Spitalului Municipal Campina s- a vindecat de COVID , dar rămâne , in continuare in sectia de terapie intensiva din cauza afecțiunilor medicale pe care le avea anterior infectării.

Astăzi, in sectiile ATI din Prahova destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați nouă pacienți, dintre acestia doar 7  fiind ventilați mecanic. Numărul paturilor din ATI din spitalele prahovene permite menținerea acestor pacienți fără sa fie , încă, necesară utilizarea Unității mobile de terapie intensiva ajunsă inca de vineri la Spitalul Județean de Urgente din Ploiesti , și care are 12 paturi doatate cu aparate de ventilare mecanica.

In ultimele 24 de ore, la nivelul județului , au fost confirmate doar 6 cazuri noi de COVID 19, numărul total al persoanelor infectate ajungând , astfel , la 365 . Dintre acestea doar 108 au fost declarate vindecate și externate reprezentând un procent de vindecare de numai 29,58% .

De asemena , in acest Weekend , au fost externati și 44 de pacienți asimptomatici , după numai 10 zile de spitalizare ( conform noului ordin al ministrului sănătății Nelu Tătaru) . Acestia au obligativitatea sa rămână im izolare la domiciliu in următoarele 4 zile fiind monitorizati medical de doctorul de familie sau de reprezentanții DSP.

Din nefericire, in Prahova a crescut numărul deceselor , după ce doua persoane au murit . Este vorba despre un barbat in vârsta de 64 de ani și o femeie in vârsta de 77 ani, ambii internați sectia de terapie intensiva din data de 20:Iunie , având mai multe comorbidități.

La nivel național, astăzi , au fost raportate 291 de cazuri noi de infectare cu SARS COV2, numărul  total al persoanelor infectate ajungând la 26.313 , dintre care 18.814 fiind declarate vindecate și externate , reprezentând un grad de vindecare de 71,5%.

La sectiile ATI din țara sunt internați, astazi, 217 cazuri , in creștere fata de ziua de ieri când erau 199 de pacienți .

In ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 23 de decese ( 14 bărbați și 9 femei) la persoane cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani și care prezentau comorbidități .

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DE 1 DECEMBRIE, LA PLOIEŞTI- PARADĂ, FOC DE ARTIFICII ŞI FASOLE CU CÂRNAŢI. ZONELE UNDE TRAFICUL VA FI ÎNCHIS

Primăria municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti organizează ceremonii militare şi manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, vineri,  1 decembrie. Astfel,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH