23 ianuarie 2022
No menu items!

6 ANI SI 6 LUNI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE PENTRU FOSTUL MINISTRU DARIUS VALCOV 

Cele mai vizualizate articole

 

Fostul ministru Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, faptele fiind comise, potrivit procurorilor, în exercitarea funcţiei de primar al Slatinei.
Decizia pronunţată de Tribunalul Dolj nu este definitivă.
Instanţa a dispus şi confiscarea de la inculpat a sumei de 4.296.270 lei, sumă care, spun procurorii, a fost incasată de î în urma infracţiunilor de corupţie.
Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie. Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina.
De asemenea, Vâlcov ar fi primit în 2013, în mai multe tranşe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.
În această manieră, Vâlcov ar fi procedat şi în alte două cazuri.
„Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei”, a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH