6 mai 2021
No menu items!

PRIMUL TEST RAPID PENTRU DIAGNOSTICAREA COVID-19 ESTE DISPONIBIL, DE ASTĂZI, IN ROMÂNIA, DOAR PRIN FARMACIILE MEDIMFARM – CÂT COSTA ȘI CUM SE FOLOSEȘTE

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Testele Standard Q Covid-19 Ag, primele și până în acest moment singurele teste avizate de catre Organizația Mondială a Sănătății destinate diagnosticării infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe baza detecției de antigen  vor fi distribuite, incepand de astăzi, în exclusivitate de Medimfarm S.A. Ploiești.

Testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului în exudatul nasofaringian al pacientului (rezultatul se obține în decurs de 15 – 30 de minute). Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68%, acestea sunt un instrument de încredere in diagnosticare.

Testele sunt produse de catre SD Biosensor Inc. din Coreea de Sud, companie care ocupă locul 1 la nivel mondial in domeniul diagnosticării in vitro, prin inovatii tehnologice continue. Acestea respectă Directiva 98/79/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro.

Testul dezvoltat de SD Biosensor necesită un tampon nazofaringian și oferă rezultate precum un test de sarcină, cu două linii care apar în fereastra de rezultate a dispozitivului de testare dacă este pozitiv, o linie de control care apare dacă rezultatul este negativ și fie nu există linii, fie doar o linia de testare apare dacă testul este invalid.

Conform fișei cu informații despre test, 1 există totuși limitări. „Un rezultat negativ poate apărea dacă concentrația de antigen sau anticorp într-un specimen este sub limita de detecție a testului sau dacă specimenul a fost colectat sau transportat în mod necorespunzător, prin urmare un rezultat negativ al testului nu elimină posibilitatea SARS-CoV-2 infecție și ar trebui confirmată prin cultură virală sau printr-o analiză moleculară sau ELISA. ”

OMS a aprobat testul pentru utilizare de urgență, declarând că este mai rapid și mai ieftin decât testele de laborator și va permite țărilor să mărească ritmul de testare, urmărire și tratare a persoanelor cu covid-19, în special în zonele cu sisteme de sănătate cu resurse limitate.

Fundația Bill și Melinda Gates a încheiat acorduri separate cu producatorul SD Biosensor pentru 120 de milioane de teste care vor fi puse la dispoziția țărilor cu venituri mici și medii. Prețul este stabilit în prezent la 5 USD (3,9 GBP; 4,3 EUR) pe unitate, dar reprezentanții OMS au spus că se așteaptă ca prețul să scadă.

De asemnea, se pare ca și guvernul britanic este în discuții cu companiile pentru a achiziționa teste rapide. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Îngrijire Socială a spus: „Creștem capacitatea la 500.000 de teste pe zi până la sfârșitul lunii octombrie, iar capacitatea de a obține rezultate rapide la fața locului ne va spori semnificativ capacitatea de a lupta împotriva coronavirusului.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

EVAZIUNE DE 25 MILIOANE DE LEI. DESCINDERI ÎN PRAHOVA

Poliţia Capitalei anunţă că sase percheziţii au loc la această oră în Bucureşti, Prahova şi Ilfov, într-un dosar de...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH