26 septembrie 2021
No menu items!

ANL A RECEPŢIONAT 15 LOCUINŢE PENTRU TINERI LA VĂLENII DE MUNTE

Cele mai vizualizate articole

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, astăzi, în oraşul Vălenii de Munte (jud. Prahova), 15 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuinţele, respectiv 7 garsoniere şi 8 apartamente cu 2 camere, au fost construite pe Bulevardul Nicolae Iorga, nr. 158-160, pe un regim de înălţime Sth+P+2E+M (subsol tehnic+parter+2 etaje+mansardă), valoarea investiţiei fiind de 2.631.305,06 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 818 unităţi locative situate în localităţile:

* Ploieşti (402 unităţi locative);

* Câmpina (80 de unităţi locative);

* Buşteni (51 de unităţi locative);

* Vălenii de Munte (88 de unităţi locative);

* Sinaia (168 de unităţi locative);

* Azuga (29 de unităţi locative).

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanţării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CÎŢU ANUNŢĂ CREŞTERI DE PENSII, SALARII ŞI ALOCAŢII DE LA 1 IANUARIE

Premierul Florin Cîţu anunţă că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH