23 octombrie 2021
No menu items!

PROGRAM NAŢIONAL DE SPRIJIN PENTRU COPII ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID

Cele mai vizualizate articole

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind aprobarea şi implementarea Programului Naţional de suport pentru copii în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Tot în şedinţa de guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură săptămâna trecută. Este vorba despre ordonanţa de urgenţă privind aprobarea şi implementarea Programului Naţional de suport pentru Copii, în contextul pandemiei de COVID-19, <Din grijă pentru copii> – un proiect la care eu am ţinut foarte mult şi o felicit pe doamna consilier că a reuşit să îl ducă la bun sfârşit. Cu toţii vom beneficia, ca societate, de acest proiect”, a spus şeful Guvernului.

Programul vizează acordarea de consiliere gratuită pentru copiii care au fost afectaţi de pandemia de COVID-19, asigurarea de sesiuni de formare pentru profesori şi alţi specialişti, introducerea în masteratul didactic a unui modul obligatoriu de dezvoltare a competenţelor psiho-emoţionale, introducerea în programa şcolară a unor tematici legate de managementul emoţiilor, de gestionarea relaţiilor cu ceilalţi copii.

De asemenea, programul îşi propune contractarea a peste o mie de psihologi pentru şcolile marginalizate.

„Din grijă pentru copii” are în vedere, printre altele, şi înfiinţarea camerelor de audiere a copiilor victime ale infracţiunilor la nivelul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi o procedură unitară de audiere, dar şi crearea unui număr unic la nivel naţional pentru urgenţe legate de copii, care ar putea fi funcţional până la finalul anului.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PLOIEŞTIUL- PE LOCUL 3 ÎN JUDEŢ LA INCIDENŢA CAZURILOR COVID

Municipiul Ploieşti a ajuns, azi, pe locul al treilea în judeţ după rata de infectare cu noul coronavirus. Incidenţa...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH