13 aprilie 2024
No menu items!

Se mărește numărul paturilor pentru pacienții COVID-19!

Cele mai vizualizate articole

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a aprobat astăzi, 22 septembrie, măsurile pentru pregătirea spitalelor din Prahova prin care numărul celor destinate pacienților cu coronavirus în spitalele prahovene va crește la 508, de la 370, din care 26 la ATI(16 la Spitalul Județean și 10 la Spitalul Câmpina). Decizia va intra în vigoare din 27 septembrie.

Prin hotărârea CJSU, s-a stabilit ca, începând de luni, 27 septembrie, Spitalul Județean de Urgență va asigura 153 de paturi – din care 16 la ATI pentru patologia Covid; Spitalul CFR Ploiești – 76 de paturi; Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna – 19 paturi; Spitalul de Psihiatrie Voila – 40 de paturi destinate bolnavilor Covid cu afecțiuni psihice; Spitalul de Pneumoftiziologie Florești – numărul de paturi urmează să fie stabilit ulterior; Spitalul SC Wia Kineto Dent SRL – poate operaționaliza 7 paturi.

Se va solicita CNCCI identificarea și detașarea de medici, astfel: pentru Spitalul Județean de Urgență – 6 medici specialitatea ATI sau rezidenți în ani terminali ATI; pentru Spitalul Municipal Câmpina – 2 medici ATI sau minimum un medic și un rezident ATI; pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna – 2 medici pneumologi.

Pentru Ambulanța Prahova, se va solicita încetarea detașării a 10 medici rezidenți angajați la SAJ Prahova, care sunt detașați în prezent în alte județe și redistribuirea de la alte servicii județene a unui număr de 50 de posturi neocupate în starea de alertă (20 de asistenți medicali, 5 operatori registratori medicali de urgență și 25 de ambulanțieri).

Spitalele non-Covid cu secții de Medicină Internă vor prelua pacienți de la Spitalul Județean de Urgență astfel încât să poată fi asigurată asistența medicală pentru pacienții Covid.

Secţie clinică Numărul de paturi prevăzut
Spital CFR Ploiesti 76
Spital de Pneumoftiziologie Drajna-sectia pneumologie I 34
Spital Municipal Campina-Sectia ATI 10
Spital Municipal Campina 61
Spital Psihiatrie Voila 40
Spital Judetean de Urgenta Ploiesti- ATI COVID 16
Spital Judetean de Urgenta Ploiesti- Sectia Boli Infectioase 72
Spital Judetean de Urgenta Ploiesti- Sectia medicina Interna II 65
Spitalul de Boli Pulmonare Breaza 20
Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti 22
Spitalul Orasenesc Baicoi 15
Patrick Medical Center 57
Dentirad Hospital 16
Sfanta Sofia Hospital Med 19
TOTAL 523

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FONDURI DISPONIBILE PENTRU SPITALE. COMISIE A CL PLOIEŞTI PENTRU MONITORIZAREA ACTIVITĂŢII PRIMĂRIEI PENTRU CA BANII SĂ NU FIE RATAŢI

O comisie formată din şapte consilieri locali va monitoriza activitatea celor din Primăria Ploieşti pentru a se asigura că...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies