23 ianuarie 2022
No menu items!

ARAFAT: PACIENŢI COVID VOR FI TRANSFERAŢI ÎN DANEMARCA ŞI CEHIA

Cele mai vizualizate articole

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că pacienţi cu COVID-19 din zona Mureş-Cluj şi din zona Bucureşti vor fi transferaţi la sfârşitul acestei săptămâni în Danemarca şi Cehia. În prezent, 38 de pacienţi români sunt internaţi în spitale din patru ţări, cei mai mulţi în Germania şi Ungaria.

“În cursul săptămâni trecute am avut trei transferuri de pacienţi în Germania, luni, 6 pacienţi de terapie intensivă cu un avion al Forţelor Aeriene Germane, marţi, tot 6 pacienţi cu un avion al Forţelor Aeriene Române şi miercuri, tot 6 pacienţi cu un avion al Forţelor Aeriene Germane. În cursul următoarelor două zile urmează să ducem pacienţi în Danemarca şi în Cehia. Avem acceptaţi doi pacienţi în Danemarca, doi pacienţi în Cehia, dacă totul este ok transferurile se vor efectua în cursul zilei de mâine. Se perfectează bineînţeles deciziile, evaluarea pacienţilor, acceptarea lor şi când avem toate aspectele rezolvate se va executa transferul cu avioane ale Ministerului Apărării şi cu echipe SMURD din Bucureşti şi din Mureş, având în vedere că o parte din pacienţi sunt din zona Mureş – Cluj, şi cealaltă din zona Bucureşti”, a declarat Arafat într-o conferinţă de presă.
El a menţionat că au fost primite şi oferte şi din alte ţări pentru pacienţi români cu COVID-19, iar acestea sunt analizate în prezent.

În prezent 38 de pacienţi români cu COVID se află internaţi în spitale din străinătate.

“La acest moment dintre pacienţii transferaţi la acest moment sunt în spitale la tratament 16 în Ungaria, 2 în Polonia, 2 în Austria şi 18 în Germania. Din păcate, au fost înregistrate şi decese care au fost anunţate”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH