23 ianuarie 2022
No menu items!

POETUL LUCIAN AVRAMESCU VA FI ÎNMORMÂNTAT ÎN CURTEA MUZEULUI PIETREI

Cele mai vizualizate articole

Poetul Lucian Avramescu va fi înmormântat, miercuri, în cripta de lângă biserica pe care a ctitorit-o în livada cu meri a Muzeului Pietrei din Sângeru.

Reamintim că Lucian Avramescu a decedat, ieri, la vârsta de 73 de ani, în locuinţa sa din Sângeru.

Se pare că poetul a suferit un stop cardio-respirator şi nu a răspuns manevrelor de resuscitareaplicate de echipajele medicale chemate la locuinţa sa.

Lucian Avramescu a publicat volume de versuri, note de călătorie, antologii, eseuri şi pamflete jurnalistice.

A debutat în 1967, cu poezie şi reportaje, în „România literară” şi „Luceafărul”, a condus cenaclul „Serbările Scânteii Tineretului” (până în 1985). A fost ziarist la „Orizont” (Râmnicu Vâlcea, 1975), „Scânteia tineretului” (redactor-şef adjunct), „Suplimentul literar-artistic al „Scânteii tineretului’” (1986-1989) şi „Tineretul liber” (ziar înfiinţat la 22 decembrie 1989). Lucian Avramescu este fondatorul Agenţiei de ştiri A.M. Press (1991), prima agenţie de presă cu capital privat înfiinţată după 1989.

La cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu” (martie 2008), a primit Premiul de Excelenţă „Nichita Stănescu”, oferit de Primăria Municipiului Ploieşti. S-a numărat printre personalităţile distinse cu premiul de excelenţă la gala laureaţilor Fundaţiei „România 2000” din 2008.

De asemenea, Lucian Avramescu a înfiinţat Muzeul Pietrei din comuna Sângeru.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH