18 mai 2022
No menu items!

SORIN OPRESCU- 10 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE! EL A FOST DAT ÎN URMĂRIRE

Cele mai vizualizate articole

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv azi de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie.

Instanţa a mai decis să ia măsura de siguranţă a confiscării extinse a imobilului situat pe strada Herăstrău din Bucureşti, cumpărat de Sorin Oprescu prin Adriana Elena Nica. De asemenea, au mai fost confiscate de la fostul primar general sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro.
Totodată, Curtea de Apel Bucureşti menţine sechestrul asigurator asupra unei case şi a unei teren din Ciolpani, care îi aparţin lui Sorin Oprescu.
Alte condamnări pronunţate în dosar sunt: Popa Bogdan-Cornel (fost şef al Administraţiei Cimitirelor) – 11 ani şi 6 luni închisoare
Stanca Cristian (fost şofer al lui sorin Oprescu) – 7 ani şi 2 luni închisoare, Constantinescu Mircea-Octavian (director economic în Primăria Capitalei)  – 6 ani şi 10 luni închisoare, Petroi-Avasiloae Ruxandra-Mihaela (fost director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti – 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, Şupeală Florin (fost director în cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti) – 7 ani închisoare, Albu Romeo – 6 ani închisoare, Niţă Ion  – 7 ani şi 10 luni închisoare, Bengalici Claudiu – 6 ani şi 6 luni închisoare.
Sorin Oprescu a fost condamnat în mai 2019 la 5 ani şi patru luni de închisoare, ca urmare a deciziei Tribiunalului Bucureşti. În luna ianuarie a acestui an,  Curtea de Apel Bucureşti a schimbat încadrarea juridică în cazul lui Oprescu, din „constituire de grup infracţional organizat” în „constituire de grup infracţional organizat în formă agravată”. De asemenea, fostul primar al Capitalei mai este acuzat de luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu.

 

Potrivit DNA, Oprescu este acuzat că a primit 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, care la rândul său este acuzat că a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipiului Bucureşti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-ar fi condus Sorin Oprescu.

“La data de 5 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de primar al municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Popa Bogdan Cornel şi Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăţi comerciale (denunţători în cauză), în legătură cu un contract de execuţii lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Prin această conduită, primarul Municipiului Bucureşti nu a făcut altceva decât să «valideze» activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii Stanca Cristian şi Popa Bogdan Cornel, dar şi menţinerea acestuia din urmă în funcţia de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, cu luarea în considerare a posibilităţii numirii sale ca director la ALPAB, deşi ştia că acesta comite infracţiuni de corupţie”, au afirmat procurorii în rechizitoriu.

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire, nefiind găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat. De asemenea, a fost dat în urmărire şi Popa Cornel Bogdan,  condamnat în acelaşi dosar.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DGASPC Prahova angajează asistenți personali profesioniști

Continuă campania de recrutare de asistenți personali profesioniști în cadrul proiectului „TreI: Interacțiune, Integrare, Independență! – proiect B”, proiect...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH