29 martie 2023
No menu items!

PRIMĂRIA PLOIEŞTI VA OFERI STIMULENT FINANCIAR PENTRU NOU-NĂSCUŢI

Cele mai vizualizate articole

Primăria Ploieşti va oferi un stimulent financiar pentru nou-născuţi, un proiect întocmit în acest sens fiind aprobat, azi, de Consiliul Local.

Proiectul a fost anunţat, ieri, de PNL Ploieşti, însă toţi consilierii şi-au exprimat dorinţa de a figura drept iniţiatori.

Astfel, stimulentul în valoare de 2.000 de lei se va oferi o singură dată fiecărei familii/familii monoparentale/părinte pentru naşterile survenite după data de 1 februarie 2023, pe bază de cerere însoţită de documente doveditoare.

În cazul naşterilor gemelare/tripleţi sau multipleţi, stimulentul se acordă pentru fiecare copil.

Termenul de depunere a solicitării este de două luni de la momentul naşterii.

Pentru a putea beneficia de aceşti bani, cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă domiciliul stabilit în Ploieşti cu cel puţin 6 luni înaintea naşterii. Banii nu se acordă celor care au reşedinţa stabilită în Ploieşti.

De asemenea, stimulentul nu se acordă celor care au datorii către bugetul local.

Cererea privind acordarea stimulentului se va depune pentru fiecare nou npscut la Administraţie Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti împreună cu toate documentele doveditoare- actul de identitate al părinţilor (original şi copie), certificatul de naştere al copilului (original şi copie)/actele doveditoare ale adopţiei, acord de prelucrare a datelor, hotărâre judecătorească de stabilire a domiciliului copilului/exercitare a autorităţii părinteşti în cazul părinţilor divorţaţi sau despărţiţi în fapt. Dacă nu există această hotărâre judecătorească, atunci se va face anchetă socială, iar stimulentul îl va primi părintele care are copilul/copiii în îngirijire.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH