23 februarie 2024
No menu items!

La un an de la declanșarea războiului în Ucraina, Președintele SUA, Joe Biden este în vizită la Kiev!

Cele mai vizualizate articole

Președintele SUA, Joe Biden este într-o vizită surpriză la Kiev. La un an de la atacarea Ucrainei de către Rusia, președintele SUA, care avea în plan doar o vizită oficială în Polonia, a ajuns la Kiev și s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski. Cei doi s-au plimbat prin centrul Kievului, după care au susținut și o conferință de presă comună.

Înainte de a fi făcută publică vizita președintelui SUA în Ucraina, Joe Biden a scris pe contul său oficial de twitter: ”Pe măsură ce ne apropiem de aniversarea invaziei brutale a Ucrainei de către Rusia, mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelensky și pentru a reafirma angajamentul nostru neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Când Putin și-a lansat invazia cu aproape un an în urmă, el credea că Ucraina era slabă și Occidentul era divizat. A crezut că ne poate supraviețui. Dar s-a înșelat total. În ultimul an, Statele Unite au construit o coaliție de națiuni de la Atlantic până la Pacific pentru a ajuta la apărarea Ucrainei cu sprijin militar, economic și umanitar fără precedent – și acest sprijin va dura”.

Fragmente din declarațiile celor doi președinți:

Volodimir Zelenski: ”Mulțumesc președintelui Biden că susține eforturile noastre. Nu există nicio altă alternativă decât un tribunal pentru crime de război. Rusia nu ne va învinge. Ucraina vă este recunoscătoare, domnule președinte. Dvs și tuturor cetățenilor care susțin libertatea noastră. Acum un an am vorbit la telefon, noaptea tîrziu. Tancurile treceau granița. Mi-ați spus că puteți auzi explozii”.

Joe Biden: ”V-am întrebat atunci ce se întâmplă, ce putem face? Mi-ați spus: Adunați liderii lumii să susțină Ucraina. Mi-ați spus că nu știți când vom putea vorbi din nou. Acum, un an mai târziu, Kievul rezistă, democrația e în picioare. Este o onoare să fiu alături de dvs astăzi, în Kiev. Oamenii au fost bombardați în casele lor, iar asta cred că înseamnă crime de război. Acest război are un cost fără precedent. Din momentul în care am primit pentru prima dată raportul, acum un an, ne concentrăm să vedem cum vă putem ajuta. Peste 50 de țări ajută Ucraina. Sacrificiile Ucrainei au fost mult, mult prea mari. Deplângem, alături de familii, viețile pierdute în acest război. Rusia vrea să șteargă Ucraina de pe hartă. Armata Rusiei a pierdut jumătate din teritoriul ocupat în Rusia, tinerii ruși fug din Rusia, economia Rusiei e la pământ. Putin a crezut că Ucraina e slabă, iar vestul este divizat. A crezut că poate rezista mai mult decât noi. După un an, dovezile sunt chiar aici: suntem împreună, suntem uniți. Amintiți lumii în fiecare zi ce înseamnă curajul. Vom fi alături de dvs oricât va fi nevoie”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ZECI DE ELEVI AI UNUI LICEU DIN PLOIEŞTI AU PRIMIT BURSE… FĂRĂ A TRECE PE LA ŞCOALĂ

Zeci de elevi ai Liceului Tehnologic Administrativ şi de Servicii "Victor Slăvescu" au primit burse, deşi nu au fost...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies