29 martie 2023
No menu items!

CCR: LEGEA DE MAJORARE A INDEMNIZAŢIILOR PRIMARILOR ŞI PREŞEDINŢILOR DE CJ ESTE CONSTITUŢIONALĂ

Cele mai vizualizate articole

CCR a respins, azi, cu unanimitate de voturi, sesizarea USR şi Forţa Dreptei privind legea care majorează salariile aleşilor locali, depusă în octombrie anul trecut. În urma deciziei judecătorilor CCR, se dă undă verde pentru majorarea cu până la 2.000 de lei a indemnizaţiilor primarilor şi preşedinţii de consilii judeţene.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache a declarat după şedinţă că decizia judecătorilor Curţii a constat în respingerea criticilor de neconstituţionalitate la proiectul de lege.

”În aceste condiţii, consecinţa soluţiei adoptate de Curte constă în faptul că aplicarea modului de calcul pentru indemnizaţiile primarilor şi consilierilor locali este constituţională. Votul Curţii a fost cu o mare majoritate. Prin urmare, legea declarată constituţională, în mod procedural, e înaintată preşedintelui care urmează  să fie înaintată preşedintelui R, care urmează să o promulge, evident în condiţiile în care nu formulează solicitare de reexaminare”, a spus preşedintele CCR.

Enache a menţionat că nu era necesară fişa financiară pentru reactualizarea cheltuielilor. ”A doua critică s-a referit la nerespectarea termenilor regulamentari pentru depunerea amendamentelor. Această chestiune nu prezintă relevanţă constituţională şi Curtea a respins această critică. (..) Astfel, Curtea a dat soluţie de respingere”, a mai spus el.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH