2 octombrie 2023
No menu items!

RAFINĂRIA PETROBRAZI VA FI ÎNCHISĂ TIMP DE 6 SĂPTĂMÂNI

Cele mai vizualizate articole

Rafinăria Petrobrazi va avea activitatea oprită timp de 6 săpătămâni pentru lucrări de revizie generală pentru care compania OMV Petrom a alocat aproximativ 400 de milioane de lei.

”OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, anunţă începerea lucrărilor de revizie generală a rafinăriei Petrobrazi. Revizia se va derula pe parcursul a şase săptămâni, perioadă în care activitatea rafinăriei va fi oprită. Compania a alocat pentru această revizie aproximativ 400 de milioane de lei”, anunţă compania.

Ultima revizie generală a avut loc în 2018, iar următoarea revizie generală este luată în calcul pentru 2028.

În cadrul reviziei vor fi implicate 25 de firme contractoare principale, peste 80% dintre acestea fiind firme româneşti. Revizia se va desfăşura cu ajutorul a aproximativ 6.000 de oameni şi va include expertize tehnice la peste 600 de echipamente, verificări a peste 1.400 de supape de siguranţă, probe de presiune la aproximativ 6.000 de conducte, precum şi verificări ale echipamentelor electrice şi de automatizare.

„O revizie generală reprezintă un eveniment de importanţă majoră în activitatea rafinăriei şi necesită un proces complex de planificare şi de management al riscului. Revizia va totaliza peste 2 milioane de ore de operaţiuni; sunt planificate peste 20 de proiecte de modernizare şi zeci de mii de verificări şi inspecţii tehnice la echipamente şi instalaţii. Pregătirea acestei revizii a durat doi ani şi este obligatorie pentru a asigura o bună funcţionare a rafinăriei în condiţii de siguranţă. Această planificare a avut în vedere şi asigurarea stocurilor de carburanţi necesare pentru continuitatea în aprovizionarea pieţei din România şi regiune”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare şi Marketing.

În paralel cu revizia, se vor desfăşura lucrări de modernizare la mai multe instalaţii din cadrul rafinăriei, precum proiectul de înlocuire a camerelor de cocsare.

OMV Petrom a investit, în perioada 2004 – 2022, aproximativ 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această sumă fiind destinată reducerii impactului de mediu.

5/5 - (2 votes)

Evaluează articolul

5/5 - (2 votes)

Cele mai noi știri

UN PRAHOVEAN A RĂMAS FĂRĂ MAŞINĂ DUPĂ CE A FOST PRINS ARUNCÂND SACI CU GUNOI LA MARGINEA PĂDURII

Un prahovean a rămas fără maşină, după ce jandarmii l-au prins aruncând saci cu gunoi la marginea pădurii. Incidentul a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH