14 iulie 2024
No menu items!

FILMUL TRAGEDIEI DE LA CREVEDIA, PREZENTAT DE PROCURORUL GENERAL

Cele mai vizualizate articole

Procurorul general al României, Alex Florenţa, a prezentat filmul tragediei de la Crevedia.

„În data de 26 august, în clădirea din curtea fostului punct de lucru erau cazaţi la acel moment (…) 4 angajaţi ai societăţii, angajaţi de origine nepaleză, dar figurând scriptic la alte puncte de lucru decât cel în care se aflau. În jurul orelor 8.30 un angajat care se ocupă în general de administrarea spaţiului respectiv se prezintă la punctul de lucru din Crevedia unde găseşte parcate două cisterne goale fără cap de livrare. În intervalul 12.00 – 14.00 au sosit din sursa de livrare alte două autocisterne care au fost parcate pe marginea şoselei. În jurul orei 18.00 a apărut o a treia autoscisternă încărcată cu gaz care a fost parcată în curte lângă cele două goale deja existente acolo. Şoferul i-a explicat angajatului de la punctul de lucru că avea o problemă la maşină, justificând că ar avea o roată blocată, motiv pentru care ar fi intenţionat să transfere gazul din acea cisternă într-una din cisternele goale aflate în incinta punctului de lucru, sens în care a cerut să discute cu şoferul respectivei autocisterne. Cei doi şoferi se întâlnesc (…) şi iniţiază transferul de gaz dintr-o cisternă în cealaltă, montând în acest scop un furtun de livrare. În condiţii care nu sunt încă pe deplin elucidate (…), sub cisternă a apărut o sursă de foc. Angajatul punctului de lucru remarcă acest aspect şi a intrat în clădirea de birouri pentru a le cere celor 4 angajaţi nepalezi să iasă afară, ulterior le cere să meargă cu el în stradă să oprească traficul temându-se de un potenţial incident major, timp în care cei doi şoferi rămân la autovehicule încercând să stingă incendiul”, a spus procurorul general.
Potrivit acestuia, la scurt timp după ce angajaţii au ieşit în stradă pentru a opri traficul, a avut loc prima explozie.
” La scurt timp după ce ies în stradă, are loc prima explozie, o explozie foarte puternică despre care martorii oculari spun că a împins flăcările până în stradă şi care a produs primele victime. În interval de circa o oră încep să-şi facă apariţia la faţa locului echipaje de poliţie, mai multe autospeciale de pompieri care încep să securizeze zona. Ulterior acestui moment are loc a doua explozie, o explozie mult mai puternică decât prima şi care duce la numărul mai mare de victime şi avarierea severă a două imobile”, a explicat procurorul general.

Potrivit acestuia, au fost emise mai multe mandate de percheziţie, inclusiv pentru Primăria Crevedia.

„Dosarul de urmărire penală preluat de PICCJ urmăreşte infracţiunea de distrugere din culpă având ca urmare un dezastru, inclusiv când un astfel de eveniment are ca urmare moartea sau vătămarea corporală a două sau mai multe persoane. Am constituit o echipă mutidisciplinară pe lângă procurorul de caz şi ofiţerii de poliţie de la Direcţia de Investigaţii Criminale şi de la Direcţia Criminalităţii Economice atrăgând şi diferiţi specialişti de la INEC, INC şi de la Inspecţia Muncii. Echipa s-a deplasat de la prima oră pentru efectarea cercetării la faţa locului care este îngreunată foarte puternic de situaţia existentă în perimetru. Din datele existente rezultă indicii că ar putea exista încă emisii de gaz de la cisternele aflate în incintă, iar până când specialiştii de la ISU nu vor constata că a fost înlăturat orice pericol s-a decis să nu se rişte viaţa oamenilor din echipă. Totodată, sunt în derulare mai multe percheziţii domiciliare, fiind solicitate instanţei competente autorizaţii de percheziţie la primăria din localitate, la unul din punctele de lucru situat în Bucureşti precum şi la locuinţele celor doi administratori ai societăţii. Scopul este de a identifica înscrisuri şi documente necesare anchetei, precum şi diferite medii de stocare”, a mai arătat sursa citată.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT! PRAHOVA FIERBE! COD ROȘU DE CANICULĂ, TEMPERATURI PESTE 40 DE GRADE!

Situație fără precedent în România! În această perioadă, este în vigoare un Cod rosu de canicula valabil pentru mare...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies