23 iulie 2024
No menu items!

MINISTRUL RALUCA TURCAN ANUNŢĂ INTERVENŢII DE URGENŢĂ LA CASTELELE PELEŞ ŞI PELIŞOR

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a fost, azi, pe domeniul Peleş din Sinaia, unde s-a asigurat că procedura de “intervenții de urgență” pentru acoperișurile castelelor Peleș și Pelișor va începe în cel mai scurt timp.
„Muzeul Peleș, obiectiv deosebit de patrimoniu, este supus degradării accentuate. Astăzi am fost să mă asigur că procedura de <intervenții de urgență> pentru acoperișurile Castelelor Peleș și Pelișor va începe în cel mai scurt timp, având în vedere necesitatea punerii în siguranță, dar și a protejării elementelor decorative și a componentelor artistice. Bugetul estimat pentru acest contract este de aproximativ 1,7 milioane de euro, chiar astăzi fiind demarată procedura de atribuire”, spune Turcan.
Aceasta a asigurat conducerea muzeului că va urmări îndeaproape derularea acestor proiecte, astfel încât intervențiile necesare să poată fi realizate cât mai curând posibil.
De la înființarea sa ca muzeu, peste 8,5 milioane de vizitatori au trecut pragul Castelului Peleș. Dincolo de valoarea de patrimoniu a edificiilor integrate Muzeului Național Peleș, colecțiile ce pot fi admirate de vizitatori includ peste 60.000 de lucrări de artă plastică, arte decorative, arme și armuri, documente istorice și numeroase fotografii, multe dintre acestea fiind clasate în categoria Tezaur a patrimoniului cultural național.
„Nu mai puțin important este confortul turiștilor, iar Ministerul Culturii va realiza demersurile necesare pentru restaurări ale acestui complex care atrage un număr tot mai mare de vizitatori în fiecare an. Prin Institutul Național al Patrimoniului, Ministerul Culturii a finanțat elaborarea documentației tehnico-economice, faza DALI, pentru consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Teraselor Castelului Peleș, urmând ca soluția optimă să fie aprobată de Comisia Națională a Monumentelor Istorice, valoarea estimată a intervenției fiind cea corespunzătoare soluției avizate. (…) Le mulțumesc domnului director al Muzeului Național Peleș, Narcis Ion, pentru implicarea domniei sale și domnului primar al orașului Sinaia, Vlad Oprea, pentru susținerea de care au dat dovadă în protejarea și punerea în valoare a patrimoniul acestui ansamblu cu o încărcătură simbolică inestimabilă pentru România”, spune Turcan.
5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

UPDATE/COD GALBEN DE PLOAIE TORENŢIALĂ ŞI VIJELIE ÎN PESTE 10 LOCALITĂŢI PRAHOVENE

Un Cod galben de averse torenţiale şi vijelie a fost emis, în urmă cu câteva minute, pentru 13 localităţi...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies