Spitalul Municipal Câmpina a fost declarat încă de la începutul pandemiei „spital – suport COVID -19”.
Spitalul e unul modern, poate unul dintre cele mai frumoase, curate și dotate, dintre spitalele din județ, în care au fost investiți în ultimii 3 ani peste 5 milioane de euro din fonduri europene și locale. Are 301 de paturi, 70 de medici specialiști și aproape 300 de asistente medicale. 10 paturi la ATI și 3 ventilatoare mecanice. De puțin timp a fost dotat și cu un aparat de testare rapida pentru COVID-19.
Din fericire, aici in Prahova, ne-a ocrotit Dumnezeu și am avut doar 78 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Asta la un județ de vreo 800 000 de locuitori, înseamnă un grad de infectare de 1 la 10 000 de locuitori, așa că, la spital suport, din Câmpina, nu prea au ajuns pacienți. (trebuie spus că la acest tip de „spitale -suport” ajung doar pacienții care în afara infecției au și alte afecțiuni grave care, de exemplu, ar necesita intervenții chirurgicale) .
La aceasta dată, in cochetul spital câmpinean este internat doar un singur caz grav de infectare cu COVID -19, ventilat mecanic, la sectia ATI și alți 10 pacienți care au fost suspecți, dar care la primul test au ieșit negativi, ei fiind internați la secția de interne pentru ca au și alte probleme de sănătate.
Deci, in cele 301 de paturi sunt doar 10 pacienți. Cei 70 de medici specialiști așteaptă cu nerăbdare ca secțiile să se redeschidă și sa poată primi și trata pacienții care au nevoie de îngrijiri medicale.
Conform ultimului ordin al ministerului sănătății se pare ca acest lucru nu se va întâmpla prea curând deoarece spitalele suport vor rămâne cu acest statut o perioada mai lungă, nu se vor redeschide după data de 15 mai. Ele trebuie sa rămână într-o stare de alertă și așteptare, dacă vor apărea noi cazuri sau un nou val al epidemiei.
Trebuie să spunem că toți medicii se bucură că Prahova nu a avut un focar de infecție, dar le înțelegem și pe cele peste 300 de cadre medicale care se uita cu neputință și tristețe la cele 300 de paturi goale știind ca în zona de nord a județul Prahova nu s-a schimbat cu nimic starea de sănătate a prahovenilor și ca mulți ar avea nevoie de îngrijire de specialitate (alta decât cea generată de infecția cu COVID-19) în această perioadă.