1 decembrie 2023
No menu items!

CASTELELE PELEȘ ȘI PELIȘOR SE VOR REDESCHIDE PE 2 IUNIE , DAR FĂRĂ TURURI GHIDATE

Cele mai vizualizate articole

Castelele Peleş şi Pelişor din staţiunea prahoveană Sinaia se redeschid pentru vizitare în data de 2 iunie, nefiind organizate tururi ghidate.

Muzeul Naţional Peleş (MNP) informează că în cazul Castelului Peleş va putea fi vizitată doar expoziţia de bază aflată la parterul clădirii, aceasta fiind deschisă de marţi până duminică, de la 8.30 până 17.30, ultima intrare fiind la 16.45. De asemenea, turiştii vor putea vizita, de miercuri până duminică, în intervalul 9.00 – 17.00, doar parterul şi etajul întâi al Castelului Pelişor, ultima intrare fiind la 16.15.

Zilnic, timp de o jumătate de oră, cele două muzee vor avea pauză pentru dezinfectarea suprafeţelor şi aerisirea spaţiului expoziţional  între 12.30 şi 13.00. La intrarea în cele două castele vor fi amplasate dispensere cu dezinfectant pe bază de alcool pentru dezinfectarea mâinilor, dar şi covoare cu dezinfectant pentru încălţăminte.

De asemenea, se va măsura temperatura vizitatorilor la intrarea în incintă, fiind interzis accesul celor care prezintă simptome de infecţie respiratorie şi al celor care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius.

Totodată, accesul pe terase şi în spaţiul muzeal este permis numai cu purtarea măştilor de protecţie (medicale/non-medicale) pe toată durata vizitei, pe durata vizitei este obligatorie păstrarea distanţei de minimum doi metri între persoane, numărul maxim de vizitatori într-un spaţiu expoziţional/sală fiind de cinci persoane.

Turiştii nu vor beneficia de tururi ghidate, însă ei se vor putea documenta cu ajutorul unor panouri informative traduse în cinci limbi de largă circulaţie care vor fi amplasate în fiecare sală.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CRIZA GUNOAIELOR VA ÎNCETA! DE MÂINE ÎNCEPE COLECTAREA DEŞEURILOR, SUSŢINE PREFECTURA

Criza gunoaielor care a afectat, în ultima perioadă, 84 de localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se va...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH