30 noiembrie 2023
No menu items!

E POSIBIL SA NU MAI FIE AL DOILEA VAL AL EPIDEMIEI DE COVID 19 – ANUNTUL A FOST FACUT DE UN OFICIAL AL OMS

Cele mai vizualizate articole

   Organizația Mondială a Sănătății ( OMS ) prin Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică, a anuntat ca este posibil ca al doilea val al epidemiei de COVID-19 sa nu mai existe .

Neira  a declarat că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus.

Într-un interviu acordat postului de radio din Barcelona RAC-1, Maria Neira a cerut totuşi „multă prudenţă” şi „bun simţ” în această fază „foarte critică” de eliminare a restricţiilor.

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a precizat Neira

Potrivit oficialului OMS „a fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască. Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni”.

De asemenea , Maria Neira a atras atenția asupra faptului ca ” următoarele săptămâni vor fi o fază critică”.

” După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul. Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă ”, a spus responsabila OMS.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ACCIDENT STUPID PE DJ 100B! CUM A MURIT UN BĂRBAT DE 30 DE ANI

Un accident rutier mortal a avut loc în această seară pe DJ 100B, în afara localităţii Bărăitaru. Din cercetări a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH