8 august 2022
No menu items!

E POSIBIL SA NU MAI FIE AL DOILEA VAL AL EPIDEMIEI DE COVID 19 – ANUNTUL A FOST FACUT DE UN OFICIAL AL OMS

Cele mai vizualizate articole

   Organizația Mondială a Sănătății ( OMS ) prin Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică, a anuntat ca este posibil ca al doilea val al epidemiei de COVID-19 sa nu mai existe .

Neira  a declarat că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus.

Într-un interviu acordat postului de radio din Barcelona RAC-1, Maria Neira a cerut totuşi „multă prudenţă” şi „bun simţ” în această fază „foarte critică” de eliminare a restricţiilor.

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a precizat Neira

Potrivit oficialului OMS „a fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască. Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni”.

De asemenea , Maria Neira a atras atenția asupra faptului ca ” următoarele săptămâni vor fi o fază critică”.

” După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul. Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă ”, a spus responsabila OMS.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Accident la Păulești! Trei persoane au ajuns la spital!

Accident rutier în comuna Păulești, DN 1. sunt implicate trei autovehicule. ISU Prahova a intervenit cu 1 autospeciala de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH