9 august 2022
No menu items!

Vaccinul anti COVID-19 a ajuns la CNSV în ziua în care se împlinesc 10 luni de la primul caz din România

Cele mai vizualizate articole

La exact 10 luni de la prima confirmare a unui caz de COVID-19 în România, vaccinul anti covid a ajuns la Institutul ”Cantacuzino”, Centrul Național de Stocare Vaccin COVID-19. De aici vor fi distribuite în 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Prim-ministrul Florin Cîţu, şeful DSU Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă , ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă se află la institut.

Cele 10.000 de doze au intrat vineri după-amiază în țară, prin Vama Nădlac 2, în jurul orei 13.40. Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

La frontieră, transportul a fost întâmpinat de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şi de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă. Camionul cu primele doze de vaccin alocate României a fost escortat până în Capitală de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei.

Amintim că vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer va fi distribuit în trei etape, ultima va fi pentru întreaga populație a României, care va începe în cursul lunii martie. Aici aveți datele despre prospectul vaccinului

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Terenul și CET-ul Brazi pregătite să fie transmise primăriei Ploiești

Consiliul Județean Prahova a adoptat, azi, o hotărâre prin care a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul pe...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH