10 august 2022
No menu items!

PACIENŢI COVID ÎN STARE GRAVĂ, DUŞI CU AVION MILITAR LA ORADEA, IAR APOI CU AMBULANŢELE ÎN UNGARIA

Cele mai vizualizate articole

Cinci pacienţi COVID aflaţi în stare gravă vor fi transportaţi, azi, pe ruta București – Oradea, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale.

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17.00.

UPDATE

Cei cinci pacienţi vor fi ulterior preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi în Ungaria, la Debrecen, unde deja se află un medic român.

Conform Ministerului Sănătăţii, alţi cinci pacienţi vor fi transportaţi la Szeged, unde se află de asemenea un medic, de la Timişoara, pentru a ţine legătura cu medicii de acolo. Un criteriu important de eligibilitate a pacienţilor, dincolo de cel medical, este consimţământul familiei. Deja familia unui pacient internat în UPU la Spitalul din Arad a refuzat transferul în Ungaria.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH