16 iulie 2024
No menu items!

STATUIE ÎN MĂRIME NATURALĂ A REGELUI MIHAI- DEZVELITĂ LA SINAIA

Cele mai vizualizate articole

Moment istoric, azi, la Sinaia, la centenarul naşterii Regelui Mihai I! O statuie în mărime naturală care îl reprezintă pe suveran în uniforma de mareşal al Armatei Române a fost dezvelită de Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei, împreună cu primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

„Sinaia a dat României ultimul Rege. Născut aici, la Palatul Foişor, Majestatea Sa a rămas pentru români ultimul simbol al independenţei şi unităţii. Cu toţii l-am urmat în tăcere şi i-am ascultat mesajele menite a ne da credinţă într-o ţară mai bună. Chiar şi astăzi vorbele sale, alături de faptele sale ne sunt călăuze în labirintul imaturităţii politice şi al lipsei de asumare. (…) Mi-ar fi plăcut enorm ca astăzi să am onoarea de a-i strânge mâna Majestăţii Sale la venerabila vârstă de 100 de ani, dar sper ca această zi şi acest loc să deschidă minţile cât mai multor semeni spre bunătate şi credinţă, aşa cum ne-a arătat prin exemplu personal cel care ne-a fost rege”, a spus primarul Vlad Oprea în discursul său.

La rândul său, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a subliniat importanţa acestui eveniment.

„Regele Mihai I al României s-a întors la Sinaia, un oraş cu o bogată simbolistică, un oraş al marilor decizii politice (…). Pentru Sinaia, regalitatea a reprezentat chiar de la începuturi cel mai importat factor de dezvoltare. Dezvelirea statuii Regelui Mihai se încadrează în seria momentelor marcante pentru istoria României. (…) Îmi doresc ca acest loc să devină un reper important pentru tânăra generaţie, la fel cum şi Majestatea Sa a fost în timpul vieţii pentru zeci de generaţii. Avem în continuare nevoie de modele care să ne ghideze moral, dar şi identitar”, a arătat ministrul.

Monumentul realizat din bronz este amplasat pe Esplanada George Enescu aflată pe Bulevardul Carol I.

Oraşul Sinaia a suportat costurile de producţie a statuii din bronz şi a soclului din piatră naturală Vratsa, valoarea totală a acestora fiind de peste 440.000 lei.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE VIJELII ÎN PRAHOVA

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vijelii şi averse torenţiale valabilă azi în mai multe zone, inclusiv...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies