19 iulie 2024
No menu items!

DNA PLOIEŞTI A TRIMIS ÎN JUDECATĂ DOI OAMENI DE AFACERI

Cele mai vizualizate articole

Doi oameni de afaceri şi o societate comercial- SC Montes Tour SRL- au fost trimişi în judecată de DNA Ploieşti într-un dosar de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi cu consecinţe deosebit de grave (comise sub forma autoratului şi a complicităţii).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011 – 2012, în contextul implementării proiectului „Ferma piscicolă cu creştere în sistem superintensiv – N, jud Prahova”, administratorul S.C. Montes Tour S.R.L, beneficiind de ajutorul celuilalt om de afaceri, ar fi fraudat procedura de achiziţie publică desfăşurată în contextul menţionat mai sus şi ulterior ar fi depus la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale mai multe documente false (situaţii de lucrări, facturi, proces verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, etc.).

De menţionat este faptul că, firma câştigătoare a licitaţiei, controlată de acelaşi om de afaceri, nu avea resursele umane şi logistice necesare realizării unui astfel de proiect (pe toată perioada „executării” contractului de lucrări a avut doar doi salariaţi).

Ulterior acestor demersuri, inculpatul ar fi obţinut fonduri nerambursabile în valoare totală de 2.757.894 lei, sumă cu care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii faţă de cei doi oameni de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies