18 mai 2022
No menu items!

GREVĂ DE AVERTISMENT A PROFESORILOR! MAI MULT DE JUMĂTATE DINTRE EI NU FAC ORE LA PRÂNZ

Cele mai vizualizate articole

Mai mult de jumătate din cadrele didactice ale judeţului Prahova nu vor face ore azi la prânz, ele intrând în grevă de averstisment alături de colegii lor de la nivel naţional.

Astfel, 65-66% dintre profesori vor merge la clasă în intervalul orar 11.00-13.00, dar nu vor face activităţi cu elevii, ci doar îi vor supraveghea, a precizat preşedintele Sindicatului „Şcoala Prahovei”, Ion Duţă.

Solicitările sindicatelor din învăţământul preuniversitar sunt: acordarea de la începutul anului curent a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învăţământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic); alocarea procentului de 6% din PIB pentru finanţarea educaţiei; adoptarea unei măsuri legislative reparatorii prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul şi plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranşelor de vechime în învăţământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creşteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017.

Sindicatele mai solicită Guvernului acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017; plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar şi nedidactic peste timpul normal de muncă; suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare şi nedidactice necesare pentru ca unităţile de învăţământ să îşi desfăşoare activitatea în condiţii cât mai bune.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FERIŢI-VĂ DE ŢEPELE PE NET! MAI MULTE PERSOANE AU PLĂTIT UTILAJE PE CARE NU LE-AU PRIMIT

Astăzi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova - Serviciul Investigaţii Criminale au efectuat zece percheziţii în judeţele Vâlcea şi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH