1 februarie 2023
No menu items!

DOUĂ ŞCOLI DIN PLOIEŞTI- REABILITATE CU FONDURI DE LA UE

Cele mai vizualizate articole

Două şcoli gimnaziale din municipiul Ploieşti vor fi reabilitate cu fonduri europene.

Astăzi s-au semnat contractele de finanţare pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 13 şi a Şcolii Gimnaziale nr. 19.

Contractele de finanţare se derulează prin Programul Operaţional Regional, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Astfel, Şcoala Gimnazială nr. 13 şi Şcoala Gimnazială nr. 19 vor primi finanţări nerambursabile în valoare de 1 187 875,00 lei, respectiv de 544 526,99 lei.

Proiectele respective fac parte din programul „O 9 şansă! Sprijinirea comunităţii marginalizate din Municipiul Ploieşti” prin elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală finanţată prin Programul Operaţional Regional.

Obiectivele implementării celor două proiecte de modernizare constau în creşterea accesului la educaţie pentru persoanele din comunităţile marginalizate, aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială şi îmbunătăţirea condiţiilor educaţionale.

Reabilitarea celor două unităţi de învăţământ va contribui, în mod direct, la îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din zona urbană marginalizată a municipiul Ploieşti, în special a grupurilor vulnerabile, promovând, în acelaşi timp, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare, precum şi scăderea populaţiei aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială.

Termenul de realizare al investiţiilor este 31.12.2023.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Consiliul Județean Prahova a aprobat cel mai mare buget din istoria sa

Consilierii județeni din Prahova au aprobat, în ședința din 1 februarie, bugetul județului pe anul 2023. Vorbim de cel...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH