2 iunie 2023
No menu items!

AMBULATORIUL SPITALULUI JUDEŢEAN PLOIEŞTI, TRANSFORMAT COMPLET. MODERNIZĂRI ŞI DOTĂRI DE ULTIMĂ GENERAŢIE

Cele mai vizualizate articole

Ambulatoriul Spitalului Judeţean Ploieşti intră, de azi, într-un proces complex de transformare, acesta urmând să fie modernizat şi dotat în cadrul unui proiect în valoare de 26,4 milioane de lei.

Din această sumă, 10,7 milioane de lei reprezintă fonduri europene din Programul Operaţional Regional 2014-2020, iar 15,7 milioane de lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Prahova.

„Continuăm investiţiile în infrastructura de sănătate din judeţul Prahova. Până la sfârşitul anului, punem la punct Ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, una dintre cele mai mari investiţii în sănătate din ultimii ani. Obiectivul nostru este să oferim prahovenilor acces la servicii medicale de calitate. Una dintre problemele cu care se confruntă spitalul constă în lipsa unui spaţiu adecvat pentru pacienţii care se prezintă în ambulatoriu. Prin acest proiect se va crea o zonă de aşteptare şi de triaj a bolnavilor, reducându-se astfel timpii de aşteptare şi aglomeraţia pe holuri. De asemenea, reabilitarea şi dotarea la standarde înalte a Ambulatoriului va permite un diagnostic de precizie în timp scurt. În plus, se va reabilita şi dota şi secţia de dializă, laboratorul şi explorările funcţionale”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Prin intermediul acestui proiect, se vor realiza o serie de lucrări esenţiale, precum cele de reabilitare, recompartimentare, modernizare şi dotare a spaţiului existent prin amenajarea zonei de ambulatoriu cu cabinete medicale pentru următoarele specialităţi: Interne, Cardiologie, Nefrologie, Diabet, Oncologie, Neurologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Hematologie, Pediatrie, Obstetrică Ginecologie, Explorări funcţionale şi servicii de Radiologie (ecograf, aparat RX, computer tomograf, RMN), Laborator analize medicale şi punct recoltare, Dializă, Cabinet endoscopie digestivă, Cabinet Psihologie, Medicina Muncii, Planning familial.

Curtea interioară a ambulatoriului de specialitate (momentan neutilizată) va fi amenajată ca un spaţiu (sală) de aşteptare, cu fişier, birou de programare şi evidenţă a pacienţilor (cu posibilitatea de a se face programările şi on-line), dispecerat dotat cu staţie de comunicare audio şi afişaj electronic. În acelaşi timp, va fi amenajat accesul din exterior astfel încât să se respecte căile de evacuare, circuitele funcţionale specifice activităţii medicale cât şi accesul persoanelor cu dizabilităţi.
Lucrările contractate includ termoizolarea ambulatoriului, lucrări de igienizare, refacerea reţelelor şi instalaţiilor de alimentare cu apă, canalizare şi a reţelei de oxigen medical, precum şi realizarea unui acoperiş de tip şarpantă din lemn.

Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti vor contribui semnificativ la îmbunătăţirea condiţiilor de diagnosticare şi tratament pentru pacienţii din judeţul Prahova. Prin crearea unor spaţii moderne şi funcţionale, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, se va asigura un cadru optim pentru desfăşurarea activităţii medicale şi pentru asigurarea confortului şi siguranţei pacienţilor. Consiliul Judeţean Prahova rămâne angajat în promovarea dezvoltării infrastructurii de sănătate şi va continua să implementeze proiecte menite să asigure servicii medicale de înaltă calitate şi accesibile pentru toţi cetăţenii judeţului.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INSTABILITATE ATMOSFERICĂ ÎN PRAHOVA- VIJELII, AVERSE TORENŢIALE ŞI GRINDINĂ

Meteorologii eu emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH