1 decembrie 2023
No menu items!

CE TREBUIE SA ȘTIȚI DESPRE SCENARIUL 3-CORONAVIRUS

Cele mai vizualizate articole

Numărul românilor bolnavi de COVID-19 a ajuns la 102, ceea ce înseamnă că țara a intrat oficial în scenariul 3 al răspândirii infecţiei cu coronavirus, cel în care numărul cazurilor se situează între 101 şi 2000 de cazuri.  Acestea sunt principalele 10 informații pe care trebuie sa le știți despre acesta etapa dacă veți avea nevoie sa mergeți la spital sau sunteți deja internat intr-o unitate sanitara:
1. Vei fi oprit în curtea spitalului unde vei ajunge, pentru că medicii vor face în corturi special amenajate triaj epidemiologic.
2.La triaj ţi se va lua temperatura corporală şi vei completa un formular.
3. Cadrele medicale vor pune pe primul loc cazurile de epidemie, aşa că ai putea avea de aşteptat.
4. Dacă nu ai o urgenţă, nu te duce la spital. Medicii te vor amâna.
5. E bine să ştii că în scenariul 3 spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu SARS Cov 2.
6. Dacă nu ai infecţie cu SARS cov 2 şi ai alte afecţiuni vei fi transferat către altă unitate sanitară.
7. În scenariul 3 managerii spitalelor vor mări spaţiile pentru tratarea pacienţilor, aşa că, dacă eşti deja internat ai putea fi mutat pe altă secţie.
8. În acest scenariu autorităţile vor aduce în sistem medici în plus, proaspăt specialişti sau chiar cadre medicale ieşite la pensie.
9. În scenariul 3 cei care gestionează criza legată de noul coronavirus vor găsi noi spaţii pentru carantinarea oamenilor care necesită această măsură.
10. În scenariul 3 este foarte posibil ca pacienţii să fie carantinaţi la domiciliu, dacă spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi nu vor fi suficiente.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CRIZA GUNOAIELOR VA ÎNCETA! DE MÂINE ÎNCEPE COLECTAREA DEŞEURILOR, SUSŢINE PREFECTURA

Criza gunoaielor care a afectat, în ultima perioadă, 84 de localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se va...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH