24 iunie 2024
No menu items!

Peleșul s-a redeschis în prezența a doi miniștri!

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și vicepremierul Raluca Turcan au participat, marți, 2 iunie, la redeschiderea complexului muzeal Peleș.

Ministrul Culturii a declarat că Muzeul Peleş este un obiectiv de patrimoniu emblematic pentru cultura românească: ”Era foarte important să se deschidă Muzeul Peleş. Acesta trăieşte exclusiv din venituri proprii. Realizează cele mai mari venituri din România. Ca să vă faceţi o idee, la Muzeul Peleş se încasează anual în vremuri normale peste 11 milioane de lei, comparativ cu Muzeul Satului, care încasează 3 milioane de lei, 3 milioane jumătate, sau Muzeul Antipa, care încasează undeva peste 4 milioane de lei anual. Ca număr de vizitatori, este cel mai vizitat muzeu dintre muzeele în spaţii închise pentru că, dacă Muzeul Satului are cel mai mare număr de vizitatori, peste 600.000 pe an, este un muzeu în aer liber, în timp ce dumneavoastră aveţi peste 400.000 de vizitatori pe an, urmat de Antipa cu peste 300.000. Este un obiectiv de patrimoniu emblematic pentru tot ceea ce înseamnă cultura românească şi era foarte important să se reia activitatea”.

Și vicepremierul Raluca Turcan a dorit să precizeze că Muzeul Peleş este o piesă de patrimoniu de o valoare ”excepţională”, care este un ”magnet” pentru ceea ce înseamnă revenirea la o viaţă culturală obişnuită, considerând că acesta este centrul de atracțieturistică pentru Sinaia: ”Muzeul Peleş este o piesă de patrimoniu pentru cultura românească. Această piesă de excepţională valoare merită să fie un magnet pentru tot ceea ce înseamnă revenirea la viaţa culturală obişnuită a României. Are cel mai mare venit din încasările de pe bilete Muzeul Peleş, în acelaşi timp este în vârful vizitatorilor din rândul muzeelor din România şi ne dorim ca odată redeschis să devină un centru de atracţie turistică pentru Sinaia şi un motiv de a redeschide apetitul pentru viaţa culturală în întreaga ţară”.

Castelul Peleș va putea fi vizitat de marți până duminică, de la 8:30 pana 17:30, însă doar expoziția de bază, aflată la parterul clădirii. Ultima intrare este programată la 16:45, iar zilnic, în intervalul 12:30 – 13:00, se face o pauză pentru dezinfectarea suprafețelor și aerisirea spațiilor expoziționale.

La intrarea în muzeu sunt amplasate dispensere cu dezinfectant pe bază de alcool pentru dezinfectarea mâinilor, dar și covoare cu dezinfectant pentru încălțăminte. Se va măsura temperatura vizitatorilor la intrarea în incintă, fiind interzis accesul celor care prezintă simptome de infecție respiratorie și al celor care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius.

Accesul pe terase și în spațiul muzeal este permis numai cu purtarea măștilor de protecție (medicale/non-medicale) pe toată durata vizitei, pe durata vizitei este obligatorie păstrarea distanței de minimum doi metri între persoane, numărul maxim de vizitatori într-un spațiu expozițional/sală fiind de cinci persoane.Turiștii nu vor beneficia de tururi ghidate, însă ei se vor putea documenta cu ajutorul unor panouri informative traduse în cinci limbi de largă circulație care sunt amplasate în fiecare sală.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies