28 noiembrie 2023
No menu items!

Au fost verificate școlile prahovene! Elevii și cadrele didactice trebuie să respecte anumite norme igienico-sanitare!

Cele mai vizualizate articole

Astăzi, în Prahova, activitatea didactică a fost reluată în 257 de unități școlare și structuri. Este vorba de pregătirile pentru examenele de Evaluare Națională și bacalaureat. La clasa a VIII-a, ISJ Prahova are în evidență 7543 de elevi, iar la clasele a XII-a/a XIII-a 6348 de elevi. Pentru a verifica dacă unitățile școlare respectă măsurile și normele impuse de situația stării de alerta, prefectul CRISTIAN IONESCU și inspectorul școlar general al Inspectoratului Județean Școlar Prahova, CONSTANTIN PISĂU, au efectuat, astăzi, 2 iunie 2020, o serie de verificări la câteva unități de învățământ. Cei doi au dorit să se asigure că, odată cu reluarea activității didactice pentru elevii din clasele terminale, în vederea pregătirii examenelor naționale, sunt înțelese și respectate toate normele igienico-sanitare impuse în scopul prevenirii răspândirii și infectării cu noul coronavirus. Printre școlile inspectate s-au numărat Colegiul Național „Nichita Stănescu“ din Ploiești, Școala Gimnazială „H.M. Berthelot“ din Ploiești și Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești.

La toate cele trei instituții didactice, normele impuse de contextul actual sunt respectate. Astfel, aici au fost marcate circuitele unice, la intrare în școli au fost amplasate covoarașe cu dezinfectant, au fost afișate procedurile și orarul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a/a XIII-a. Reamintim că la intrarea în unitățile didactice, elevii au obligația să se dezinfecteze pe mâini, să-și arunce într-un coș, special amenajat, măștile cu care vin de acasă, primind în locul acestora unele noi pe care le vor purta pe toată durata programului școlar, iar la plecare, acestea urmând a le fi înlocuite cu o nouă serie. Tot la intarea în școli, elevilor li se măsoară temperatura de către un cadru medical.

Și sălile de clasă au trecut printr-o serie de schimbări înainte de a-și primi elevii în perioada de pregătire. Băncile au fost distanțate și numerotate.

În cazul elevilor care au optat să nu revină la școală, activitatea didactică se desfășoară, în continuare, on-line.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DE 1 DECEMBRIE, LA PLOIEŞTI- PARADĂ, FOC DE ARTIFICII ŞI FASOLE CU CÂRNAŢI. ZONELE UNDE TRAFICUL VA FI ÎNCHIS

Primăria municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti organizează ceremonii militare şi manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, vineri,  1 decembrie. Astfel,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH