23 ianuarie 2022
No menu items!

LA TERAPIA INTENSIVA DE LA SPITALUL JUDEȚEAN E NEVOIE URGENTĂ DE MEDICI – MINISTRUL SĂNĂTĂȚII NU A GĂSIT INCA SOLUȚII

Cele mai vizualizate articole

Creşterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 în Prahova după încheierea stării de urgenţă, dar şi situaţia critică privind lipsa cadrelor medicale l-au adus pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o vizită de verificare la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. Ministrul a putut, deocamdată, doar să constate problemele existente şi să contureze unele scenarii, împreună cu factorii de decizie locali, pentru a evita un eventual blocaj în funcţionarea spitalului.
„Am fost să fac o evaluare a stării prezente atât COVID, cât şi non-COVID la Spitalul Judeţean ţinând cont că, dacă acum o lună aveam 76 de cazuri COVID, acum avem peste 800 în judeţul Prahova. (…) Pe Terapie Intensivă avem un deficit de cadre medicale. Atât cât am putut, am detaşat, dar (…) în starea de alertă detaşarea se face doar cu acordul angajatului şi al angajatorului. Era un articol de lege în acel proiect de lege în care specificam că putem face acele detaşări. (…) În acest moment, netrecând legea, rămâne doar la acceptul celui care vrea să fie detaşat sau nu. Sunt două probleme. Câmpina (Spitalul Municipal Câmpina- n.r.) nu poate duce, ca spital, terapia care este aici, investigaţiile care sunt aici, iar aici nu avem personal. Rămâne ca până miercuri, când expiră poate şi sesiunea extraordinară în care este Parlamentul reunit acum, să treacă acea măsură legislativă în care să putem face detaşările, dacă nu, trebuie să luăm o decizie până miercuri”, a declarat Tătaru după o discuţie cu reprezentanţii SJU şi cei ai DSP.
Reamintim că cel mai mare spital din judeţ se confruntă cu tensiuni din cauza lipsei de personal care să acopere necesităţile actuale în contextul creşterii cazurilor de pacienţi COVID aflaţi în stare critică.
„Să asiguri linii de gardă pe terapie intensivă, să asiguri şi linie de gardă în terapia non-COVID (…), din informaţiile noastre ne mai trebuie cel puţin 3-4 medici”, spus ministrul.
Probleme nu sunt însă doar cu privire la acoperirea cu medici a necesarului, ci şi cu asistente. Mai mult, se pare că nici la laborator lucrurile nu ar sta mai bine, în condiţiile în care doar două bioloage lucrează pe aparatul PCR.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH