29 noiembrie 2021
No menu items!

PLOIEŞTIUL ARE, DE AZI, UN NOU CETĂŢEAN DE ONOARE

Cele mai vizualizate articole

Ploieştiul are, de azi, un nou cetţean de onoare. Este vorba despre omul de cultură Mihai Vasile, fondator al Teatrului Equinox.

În cadrul şedinţei de azi a Consiliului Local, în care s-a votat proiectul privind acordarea titlului de cetăţean de onoare lui Mihai Vasile, acesta a spus că a primit o astfel de distincţie este cea mai mare onoare a vieţii sale.

„De-a lungul întregii mele cariere în cultură, care are peste 45 de ani, am primit o grămadă de premii, distincţii, titluri. Distincţia de azi este una la care nu m-aş fi aşteptat niciodată. (…) Este cea mai mare onoare a vieţii mele. (…) Ploieştiul trebuie recuperat. Pentru asta nu am plecat în străinătate, pentru asta am refuzat contracte bănoase în străinătate şi am revenit de fiecare dată acasă”, a spus omul de cultură.

Mihai Vasile s-a născut în anul 1951.

Debutează încă din adolescenţă cu versuri şi grafică, dar şi în teatru, fiind atras irezistibil de arta actorului şi regie.

Fondează în anul 1980, la echinocţiul de toamnă, împreună cu alţi cîţiva tineri intelectuali, Teatrul Equinox, ca un spaţiu de interferenţă a mai multor arte: teatrul, dansul, filmul, artele vizuale, muzica.

De-a lungul a peste două decenii de activitate neîntreruptă a pus în scenă peste 150 de spectacole de teatru, dans, teatru de gest, teatru de imagine, a realizat filme de scurt metraj (poeme şi eseuri cinematografice, documentare).

Este referent-cercetător la Centrul Judeţean al Tradiţiei şi Creaţiei (şeful departamentului Teatru – Arte vizuale).

Este profesor de arte dramatice şi cinematografice la Şcoala de Arte din Ploieşti.

A susţinul mai multe ateliere în domeniul teatrului poeziei şi teatrului mitologiei în România, Franţa, Bulgaria.

Pentru activitatea sa de regizor a primit mai multe premii pentru unele din spectacolele sale în România şi în străinătate.

Are o susţinută activitate publicistică (eseuri şi lucrări de cercetare în domeniile antropologiei teatrale, mitologiei şi tradiţiilor, asupra teatrului şi artelor vizuale în general), redactor şef al publicaţiei culturale „ateLier 21”.

A făcut un stagiu de formare (Dezvoltarea culturală şi gestionarea proiectului cultural) în Franţa (1997).

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA A PIERDUT BABELE ŞI SFINXUL ÎN FAVOAREA DÂMBOVIŢEI!

Disputa dintre Prahova şi Dâmboviţa care se poartă de ani de zile în instanţă cu privire la Platoul Bucegi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH