28 iunie 2022
No menu items!

Fenomenul Popovici! Al doilea titlu mondial pentru ”Regele” David! Vedeți aici performanța sportivului român!

Cele mai vizualizate articole

David Popovici a devenit cel mai mare înotător al României, în doar două probe. Tânărul de 17 ani, care dacă nu ar fi avut probleme cu spatele la 4 ani, poate nu iubea înotul, a reușit cea mai mare performanță a unui înotător român: două medalii de aur la un campionat mondial! De altfel este primul român care aduce titlul mondial la masculin. Și nu unul, ci două! După cursa de la 200m liber, unde a câștigat ”detașat”, a urmat cea de 100m liber, proba lui favorită. Parcursul celor 100 de metri a părut.. o simplă plimbare. Dar, lupta a fost una grea. Diferența față de al doilea clasat, francezul Maxime Grousset, a fost de… 0,06 secunde!

Performanța lui David Popovici este una istorică, nu doar pentru că este primul care aduce titlul mondial, dar este doilea înotător din istorie care câștigă atât proba de 100 de metri liber, cât și proba de 200 de metri liber după Jim Montgomery, în 1973.

Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă! Nu mă așteptam, dar eram pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de cea de la 200 de metri. Acesta este doar începutul. Avem un drum foarte foarte lung”, a spus tânărul sportiv român la scurt timp după cursă.

Astfel, la campionatele mondiale de înot, ce se desfășoară la Budapesta, imnul României s-a auzit de două ori!

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Urșii revin în Breaza și Sinaia!

Se pare că urșii au devenit o ”normalitate” pe străzile din localitățile montane de pe Valea Prahovei. Și în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH