28 octombrie 2021
No menu items!

AU FOST INTERZISE EVENIMENTELE CU PESTE 50 DE PERSOANE IN SPAȚII INCHISE

Cele mai vizualizate articole

Trecerea la scenariu 3 (când sunt înregistrate între 101 cazuri si 2000) include si interzicerea evenimentelor cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat sâmbătă o Hotărâre pentru instituirea unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19 (coronavirus). Deciziile au fost luate după ce s-a intrat în Scenariul 3 (peste 100 de bolnavi de coronavirus). Prin hotărârea CNSSU au fost aprobate, recomandările ”Grupului de analiză”, care vizează:
relațiile personalului Companiei Naționale Poșta Română cu persoanele aflate în autoizolare; relațiile echipelor de intervenție (apa, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie fixă) în interacțiunea cu persoanele aflate în autoizolare; relațiile reprezentanților autorităților publice (IPJ, IJJ, ITPF, ISUJ, DSP, MS) cu șoferii de camioane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone, care intră în țară venind din zonele roșii și galbene; definirea termenului de “contact apropiat” al unui caz confirmat; aspecte privind planul de continuitate în instituțiile esențiale și infrastructurile critice.

A fost instituita măsura de izolare preventivă a personalului esențial pentru asigurarea funcționării Centralei Nuclear-Electrice CNE Cernavodă, în concordanță cu prevederile Planului de continuitate a activităților de bază în cazul unei epidemii/pandemii.

Membrii Guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare, pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 m față de alte persoane care nu se află în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații.

Până astăzi, 14 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 102 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 102 cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați.

În Republica Italiană a fost înregistrat decesul unui cetățean român diagnosticat cu infecție cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DOSARUL VACCINĂRILOR FICTIVE/INTERCEPTĂRI- „OAMENII NU VREA ÎNŢEPAŢI, VREA PATALAMAUA”

Interceptările făcute de procurori în dosarul vaccinărilor fictive anti-COVID arată modul în care reţeaua funcţiona, printre cei care au...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH