4 mai 2024
No menu items!

CEA MAI BUNA VESTE A ZILEI DE ASTĂZI

Cele mai vizualizate articole

Vestea buna, astăzi, vine de la Timișoara, unde un grup  de cercetători a finalizat primul test de funcționare al ventilatorului mecanic prototipat de echipa VentilaTM!

Ventilatorul urmează sa fie testat zilele următoare in spital.

„Ne străduim să construim un prototip în care componenta mecanică şi de acţionare e aproape finalizată, cea electronică e iarăşi aproape de finalizare, în principiu marţi seara ajungem să îl confruntăm cu anesteziştii care eventual vor ajunge să îl folosească.

Sunt zeci de oameni care muncesc pe proiectul ăsta. Avem sprijin şi din partea firmelor din Timişoara, am construit o reţea în spate care ar putea să se ocupe inclusiv de fabricare atunci când conceptul e omologat şi avem undă verde să îl pregătim pentru spitale”.- a declarat unul dintre inițiatorii grupului.

VentilaTM este un grup format din zeci de voluntari (ingineri, medici, manageri, studenți) inițiat la Timișoara și extins la nivel național, inclusiv prin implicarea unei rețele nou constituite de peste 150 de posesori individuali și instituționali de imprimante 3D și echipamente CNC implicați in dezvoltarea de proiecte vizând creșterea capacității de reacție a societatii românești in criza determinata de pandemia de COVID-19. Obiectivul principal este proiectarea, testarea, producerea și distribuirea rapida către unități din sistemul național de sănătate a unor ventilatoare mecanice care vor fi utilizate pentru susținerea funcției respiratorii a pacienților în stare critica , in Secțiile ATI. – se precizează pe pagina oficială de Facebook a grupului VentilaTM.

Romania are nevoie acută de mii de ventilatoare. Ele au fost comandate, unele chiar plătite, dar sunt blocate in diverse tari, producatoare sau care doar comercializează, din cauza deciziilor tuturor statelor de a interzice exportul de materiale și tehnica medicală.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

SURPAREA DE LA SLĂNIC AR PUTEA FI STABILIZATĂ AZI. SE ÎNCEARCĂ UMPLEREA CRATERULUI

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, estimează că în cursul zilei de azi ar putea fi umplut în totalitate craterul...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies